تاریخ: ۲۳ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۳۸
بازدید: ۳۱۶
کد خبر: ۲۵۴۳۶۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

اصلاحات قانون مبارزه با قاچاق کالا-۳| کالای اظهار شده در کدام شرایط قاچاق به حساب می‌آید؟

اصلاحات قانون مبارزه با قاچاق کالا-۳| کالای اظهار شده در کدام شرایط قاچاق به حساب می‌آید؟
‌می‌متالز - بر اساس قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در صورت ارائه اسناد جعلی در زمان اظهار یا ترخیص یا خروج، کالا مشمول قاچاق خواهد شد.

به گزارش می‌متالز، در قانون اصلاح قانون‌مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مطابق بند (پ) ماده (۲) قانون‌مبارزه با قاچاق کالا و ارز، «اظهار» کالا به گمرک و یا «ترخیص» یا «خروجِ» کالا از اماکن گمرکی با ارائه مجوز‌ها یا اسناد جعلی و یا مجوز‌های باطل یا منقضی یا تکراری یا خلاف واقع یا متعلق به غیر یا تحصیل شده از طریق تبانی و یا تقلب، مشمول مقررات «قاچاق» خواهد بود.

با اظهار کالا به گمرک، با تحقق سایر شرایط، کالا قاچاق می‌شود یعنی به‌محض اظهار، بحث قاچاق قابل تحقق است.

چون در متن بند (پ)، واژه «ترخیص» از «خروج» متمایز شده واژه ترخیص به Clearance یا انجام تشریفات قطعی دلالت دارد و خروج یا ترخیص قطعی به واژه Release دلالت دارد و درب خروج هم جزو آن خواهد بود.

در این بند، هم به اسناد اشاره شده و هم به مجوز‌ها؛ طبق ماده ۵۸ آیین نامه قانون امور گمرکی اسنادی که باید در مورد کالای ورودی به اظهارنامه ضمیمه شود عبارت است از: اسناد خرید، حمل، ترخیصیه، قبض انبار، مجوز‌ها و گواهی‌های لازم، اسناد بانکی، گواهی مبدأ، عدل بندی و سایر اسنادی که گمرک، ضروری بداند؛ پس هر یک از اسناد یا مجوز‌های فوق، چنانچه جعلی تشخیص داده شود، کالا مشمول مقررات قاچاق خواهد شد.

اظهار یا ترخیص یا خروج کالا با استفاده از این مجوز‌ها هم مشمول مقررات «قاچاق» خواهد بود:

۱- مجوز باطل: که به هر طریقی اعلام شده باطل هست و اعتبار ندارد.
۲- مجوز منقضی: مجوزی که زمان اعتبار آن به اتمام رسیده مانند مجوز بهداشت که تاریخ اعتبار آن گذشته است.

۳- مجوز تکراری: که قبلاً از آن استفاده شده باشد. اگر از میزان مستهلک شده مجوزی دوباره استفاده شود تکراری محسوب می‌شود.

۴- مجوز خلاف واقع: مجوزی که مندرجات آن با واقع منطبق نباشد (مثل اینکه مجوز معافیت برای دستگاه فرز صادر شود و دستگاه داخل کانتینر، دستگاه تراش باشد).

۵- مجوز متعلق به غیر: مجوزی که به اعتبار صلاحیت شخصی صادر شود و ارائه کننده، غیر از شخص صالح یا نماینده وی باشد (مانند اینکه مجوز معافیت برای یک واحد تولیدی صادر شود، اما توسط یک بازرگان به گمرک اظهار شود، حتی اگر کالا صلح شده باشد).

۶- مجوز تحصیل شده از طریق تبانی یا تقلب: یعنی مجوزی که با پرداخت رشوه یا هک سیستم یا وارد کردن با تقلب در سامانه و ... تحصیل شده باشد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده